Видове риболов,които практикуват с една въдица за спининг

Още от самото име на този вид риболов става ясно, че при него се разчита на въртеливите и клатещи се изкуствени примамки за риболов като блесни и воблери.

Като видове спиниг, които можете да практикувате само с една специализирана за целта въдица може да се посочат поне пет: ултра лайт спининг, лайт спиниг риболов, медиум спининг, хеви и екстра хеви спининг, като най-скъпия и вълнуващ е морски и океански спининг наречен Big Game
За всички тези видове риболов обаче ви трябва само една спининг въдица от fishingtime.bg
Онлайн магазинът е събрал на едно място всички големи марки и нови модели спининг въдици. Конкурентните цени се дължат на голямото търсене на този вид въдици, тъй като осигуряват различни техники на вадене и са функционални при различни риболовни техники.Могат да се използват както от любители рибари, така и от спортни състезатели.
Много важно е да се отбележи, че те се изработват от иновационни и модерни материали като карбон и powerfibre като не може да се каже категорично кой вид материал е по-добрия вариант, защото и двата предлагат изключителна здравина и гъвкавост на въдицата-два параметъра, по които спининг въдиците изобщо се оценяват. Вероятно за любителите на класиката по-познати остават въдиците с карбон, но тези с powerfibre не са за подценяване, защото предлагат почти същите спецификации и параметри на въдиците като единствената разлика е, че тези с карбонови нишки са малко по-скъпи, защото материалът има по-скъпо производство.
Накрая остава да кажем няколко думи за различните видове спининг според използваните примамки:
Видове риболов,които практикуват с една въдица за спининг
При ултра лайт спиниг се използват примамки с изключително малки размери и се прилага във водоеми, където рибата е с минимално тегло, а за улов се прилагат само най-малките възможни блесни и примамки
За лайт спининг- примамки за от 2 до 10гр.
За медиум- по-големи примамки и по-често метални поводи, за да не бъде прегризано влакното от хищни риби.Оптималната дължина на въдицата е 2.70 м, като се има предвид, че може да е значително по-малка в определени ситуации.Най-разпространения вид спининг
За хеви- може примамката да достигне до тегло от 100 гр.
За биг гейм- най-скъпата и интересна разновидност на риболова.Прилага се на лодка и е подходящ за соленоводен риболов. Примамките са имитиращи малки рибки или птички с бавна акция.
Можете да пробвате всеки един вид риболов и сами да решите кой ви харесва най-много,а за да имате винаги надежден помощник, изберете висококачествена спининг въдица.

Автор: prodatabg.com

Аз съм администраторът на prodatabg.com.