Предимства на географското положение, на Бургаска област и имотите в нея

Недвижими имоти Бургаска област: Какви предимства предоставя географското положение на този район?

Бургаска област е най-голямата в България и се намира в югоизточната част на страната. На юг граничи с Турция, на изток – с Черно море. Областта включва планините Странджа и Сакар, както и част от плодородната Горнотракийска низина.

Интересът към недвижими имоти Бургаска област не стихва заради предимствата, които географското положение на този район дава. Бургаска област е известна с многото видове туризъм, която развива, като повече от 40% от целия туризъм в страната се осъществява именно на нейна територия. Това са морски туризъм, екотуризъм, културен туризъм и ловен туризъм.

Какви природни забележителности влизат в територията й?

Бургаска област включва красивите източни склонове на Стара планина, северните склонове на Странджа планина, Бургаската низина, източната част на Горнотракийската низина и слабо соленото южно Черноморие. Температурата на морската вода е подходяща за къпане от април до октомври, а единствено тук в Бургаска област туристите могат да се насладят на уникалното съчетание между планина, море, реки, езера и богато биоразнообразие, много видове от които са застрашени от изчезване и уникални.

 

Какви езера има в Бургаска област?

В Бургаска област съществува най-големият естествен комплекс от влажни зони, който обхваща четири езера – Мандра, Поморийското езеро, Бургаското езеро, известно още като Вая и Атанасовското езеро. Атанасовското и Поморийското езера са превърнати в солници, където освен добиване на сол, от различни краища на страната и света пристигат хора, които се потопят в солените води и се лекуват от различни заболявания. Туристите имат възможност и да наблюдават 340 вида птици в тези езера от общо 400 вида птици, налични в България.

На какви заливи могат да се радват жителите на Бургаска област?

Южното Черноморско крайбрежие разполага с изключителни плажове, които привличат туристи и почиващи от страната и чужбина. Но плажовете не са единствената забележителност по черноморската ивица. Такива са и заливите и клифовете, които можете да видите в тази област. Най-големият залив в страната ни е именно Бургаският, но има и редица други, по-малки и закътани заливи, които предлагат прекрасни възможности за плажуване. Такива са Дяволския залив, Стомополу, Света Параскева, Зигра, Созополски залив, Каваците и др.

Това са само част от предимствата, които обясняват защо интересът към недвижими имоти Бургаска област е толкова голям.

Автор: prodatabg.com

Аз съм администраторът на prodatabg.com.