Какво значат звездите върху европейското знаме и къде да изберем размери?

Всеки, който се интересува от вексилология, вероятно знае, че различните вярвания и събития в дадена държава както и природните богатства, са основни фактори, присъстващи в изготвянето на вида на националния флаг.

За различните държави значението може да бъде различно за едни и същи символи. Интересно е, че нашето знаме има същите цветове, както и други индоиранските народи, което е придружено и то тълкуването им, според едната теория, която подкрепя израза на различните съсловия или духовенство, работническото и това на военните. Според друга теория, бялото символизира чистотата и духовността, зеленото – природата и нейната благодат и червеното – кръвта на предците ни, с които е пропита земята. Какво значат звездите върху европейското знаме в https://www.zname.bg/знамена-европейски-съюз и къде да изберем размери? Те са символ на единство и обединение на отделните народи в Европа, а не на броя членове на Европейския съюз.
Какво значат звездите върху европейското знаме и къде да изберем размери?
Европейското знаме би следвало да се тълкува в по-широк смисъл, още повече, че първоначално се е свързвало със Съвета на Европа и по-късно се приема и като емблема на Европейския съюз. Ако търсите да поръчате знамена в различни размери и за различни цели – за вътрешни пространства или за външни, можете да видите предложенията в каталога на zname.bg. Многообразието от варианти за размери и начин на изработка, дава възможност за по-добър избор, според целите, с оглед на по-добрата устойчивост на материята и изображенията. Така, например за европейското знаме могат да се изберат напечатани звезди или такива с двустранна апликация.

Освен това, можете да изберете и различни стойки, които да придържат знамената, според положението, в което се инсталират. Има поставки за бюро, както и за по-големи размери знамена, включително и за повече от едно. Така, можете да комбинират българското и европейското знаме, както и други знамена, които желаете. Освен в наличните в каталога знамена, можете също така и да изберете да поръчате изработка на знамена по ваш дизайн, които могат да се отнасят до личен проект, фирма, спортен клуб и др. Вижте повече в Знамебг и преценете.

Автор: prodatabg.com

Аз съм администраторът на prodatabg.com.