Кой предлага новини за времето в Омуртаг?

Ако ви харесва да опознавате нови кътчета от нашата родина, то може би има нещо, с което можете да бъдете изненадани и за което може и да не сте чували.

Това редицата забележителности колко Търговище, някои от които все пак особено популярни. Преди да предприемете пътуване до града и околността, вероятно бихте искали да научите кой предлага новините времето в Омуртаг в Targovishtebg.com? Всичко това лесно можете да научите на страниците на Targovishtebg.com както и да се осведомите за това какви дрехи за ви необходими за разходки и посещения на красивите местности.

Кой предлага новини за времето в Омуртаг?

Какво можем да видим в Омуртаг и региона? Можете да посетите Авиационния парк, където да видите три от самолетите на Александър Александров – вторият български космонавт, излетял на съветския космически кораб „Союз ТМ-5“ на 7- ми юни 1988 г., чиито скафандър е разположен в историческия музей на града. Освен това можете да разгледате и всички останали близо 400 експоната в музея, преди да се отправите към разходка из стария град. Възрожденските времена тутакси могат да се възстановят пред очите ви с красивите къщи, останали от онова време, между които и къщата на Иванка Хаджийска, построена от майстора или уста, както е бил наричан, Генчо Кънев.

Знаете ли, че сред първите жители на територията на град Омуртаг са били хора от времето на неолита, както и че в близост можете да видите Неолитно селище, което е най-изследваното неолитно селище в страната и се намира между селата Овчарово и Руец – само на километър от селищната могила Овчарово. Любопитните находки от самото селище се намират в музея в Регионалния исторически музей в град Търговище. След като се осведомите за актуалните новини за времето в Омуртаг и района и ако ви хареса, можете да посетите също и манастира Св. Пантелеймон, който се намира до Велики Преслав, да разгледате Карстовата местност Злостен и още редица други примамливи места. Изберете да опознаете родината, за ад я обикнете още повече.

Автор: prodatabg.com

Аз съм администраторът на prodatabg.com.