Кой е най-бързият мултифункционален перфоратор на BOSCH?

С наближаването на по-топлите месеци, често се сещаме, че някои неща в дома ни имат нужда от ремонт.

Дали ще бъде основен, или просто козметичен зависи от нас и разбира се от какъв имаме нужда.

Може би доста често ви се е случвало да искате да закачите рамка със снимки, картина или гоблен, но мъжът ви не позволява да пробивате стените с пирон…Именно за тези случаи е много подходящо да имате един лек перфоратор за използване в домашни условия.

Перфораторите използват специални SDS свредла и са предназначени за пробиване на камък, зидария и особено бетон. Някои перфоратори имат и функция на секачи, така че да може да премахвате слоеве материал, като бетон или цимент. За пробиване на материали като дърво и метал се изисква специален SDS адаптер с патронник, така че да могат да се използват обикновени свредла. И разбира се като марка, доказала се като лидер за инструменти и машина, BOSCH има за нас различни предложения за перфоратор, от които ние да изберем.

перфоратор

Например, посещавайки ProfiPlus – онлайн магазинът за професионални машини и инструменти, можете да разгледате видовете перфоратори на BOSCH и да изберете най-подходящия за вас. Като повечето комплекти разполагат с различни видове свредла в зависимост от материалите, които искате да пробивате. По принцип са разделени главно на три вида. Първият от тях е свредла за метал, които са със слабо заострен връх и са подходящи за цветни метали – алуминий, мед, месинг, цинк, желязо. За неръждаеми стомани се използват свредла от кобалтова сплав (инструментална стомана – High Speed Steel – HSS-E) или даже свредла с титаново покритие. Те са по-скъпи от нормалните HSS свредла, но позволяват пробиване в специални стомани без висока степен на износване на свредлото.

Другият вид е свредлото за дърво, с дълъг центриращ връх с два шипа за предварително изрязване и са много подходящи за пробиване на гладки отвори в дърво. Разбира се, има и свредла за бетон. Те се използват за пробиване в зидария и бетон в комбинация с ударна бормашина или ротационен перфоратор (за пробиване в бетон е необходим ротационен перфоратор). Ако обаче стената е направена от газобетон, се извършва пробиване с нормална бормашина, без да се използва ударно действие. Същото важи и за порести тухли и облицовани стени. За пробиване в такива материали се използват свредла за бетон със заварени на върха пластинки от волфрамов карбид (видиеви бургии).

Като от BOSCH ни предлагат най-бързият мултифункционален перфоратор в 4 KG клас, чието разнообразно приложение включва работа по изсичане и пробиване, както и работа с корона за ядково пробиване. Той го прави до 30% по-бързо отколкото другите инструменти в неговия клас и е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите. Перфоратор BOSCH SDS PLUS се отличава с ниски стойности на вибрациите от 10 m/s² за работа почти без умора чрез Vibration Control на Bosch и е изключително здрав чрез масивен алуминиев корпус на редуктора. Той е и с компактна конструкция за отлична работа.

Не чакайте повече, а посетете ProfiPlus.bg още сега и поръчайте вашия нов перфоратор, с който няма да има невъзможни неща. Можете да се свържете с екипа на магазина на телефон 02 974 46 07 или мобилен 0 888 444 031, както и на e-mail profiplus@mail.bg или facebook страница ProfiPlusLTD.

Автор: prodatabg.com

Аз съм администраторът на prodatabg.com.