Новини за ремонт на покриви в Пловдив

Напоследък все по-актуални стават хидро и топлоизолациите като вариант за постигане на по-добра енергийна ефективност в жилищата.

Материалите, с които се извършват тези реновации са от последно поколение и дават надеждна защита и по-дълъг живот за вашия покрив.
Ремонт на покриви в Пловдив ви дава полезна информация за това какво представляват различните видове изолационни материали и какви са техните технически характеристики:

1. Воалит- битумна мушама с основа от стъклен воал. Структурата на воалита е следната полиетиленово фолио/ минерална посипка,битумно покритие,носеща основа от стъклен воал,полиетиленово фолио. Изключително препоръчителен е за плоски покриви с площ над 1000 кв. м., където е трудно да се поставят отводнителни наклони. Може съвсем спокойно да се използва и при други видове покриви.
2. Бардолин- вид битумни керемиди с минерални гранули от базалтова скала и армировка от стъклен воал. Изключително лек метериал с минимални разходи при нарязване, който има много добри хидроизолационни свойства и е издържлив на температурни промени.
Новини за ремонт на покриви в Пловдив
3. Топлоизолация от минерална стъклена вата е добро решение за постигане на добра енергийна ефективност на жилището и намаляване разходите за отопление. За сравнение дървото е четири пъти по-лош топлинен изолатор от стъклената вата. Транспортирането на този вид материал също става лесно, защото се предлага под формата на практично опаковани рула.
4. Полиуретанът е друг широко разпространен материал в строителството за постигане на хидро и топлоизолация. Прилага се като мека или твърда пяна
5. За хидроизолация се използват още и течни хидроизолации като защитно покритие на тераси, покриви, метални конструкции, бетонни цистерни, ремонт на покриви изолирани с битумна хартия и други. Течната изолация представлява еластична мембрана, която се характеризира с висока здравина на разкъсване и гаранция над 10 години.

Преди да се пристъпи към полагането на каквато и да е изолация задължително условие е основата да се почисти и грундира с подходящ грунд.

Автор: prodatabg.com

Аз съм администраторът на prodatabg.com.