За какво е полезна спирулината в свеж вид?

Вече всеки поне веднъж е чувал за невероятните качества на някои храни и добавки, с които можем да обогатим менюто си, независимо дали спортуваме или сме решили да подобрим здравословното си състояние.

В последните десетилетия, много известно стана водораслото спирулина, като вече може да се намери както в сушен вид, така и и в свеж и то произведено у нас. В страниците на spirulina.bg можем да намерим подробности за технологията, по която се произвежда. За какво е полезна спирулината в свеж вид? Тя е сред най-известните растителни протеини, като в сравнение с месото, съдържа в пъти повече протеини. Освен това спирулината от spirulina.bg е силен антиоксидант и спомага за възобновяване на клетките и пречистването на организма от различни вещества, включително някои тежки метали.
За какво е полезна спирулината в свеж вид?
Спирулина спомага укрепването на имунитета и подобряването на кръвната картина, като понижава нивата на лошия холестерол, притежавайки отще и антиканцерогенно действие. Използва се от спортуващи, като спомага бързото възстановяване на мускулатурата, активизира и дори се препоръчва при депресивни състояния. За повече енергия и за постигане на добър баланс на организма, спирулината детоксикира и е чест спътник в диетите за отслабване. Това ценно водорасло е познато на много народи преди нас от стотици години, като най-големият производител е Япония. Може да се използва в добавка към различни студени ястия, фрешове или за директна консумация, като една – две лъжици дневно са достатъчни. За разлика от сушения и вид, когато е свежа, спирулината има много по-силно въздействие, тъй като полезните и вещества са изцяло налице.

При изсушаването на спирулина, тя губи много от качествата, си, както и при топлинна обработка, поради което е по-добре да не се използва при готвене. За сметка на това, може да се употребява дори и от вегани, тъй като високото и съдържание на растителен протеин спомага за балансирането на всяка диета. Повече подробности за спирулина, как се съхранява и за кого още може да бъде полезна вижте в spirulina.bg и изберете сами.

Автор: prodatabg.com

Аз съм администраторът на prodatabg.com.