Определяне на цената на апартаменти за продан

Определяне на цената на апартаменти за продан

При обявяването на един имот за продажба, един от най-важните моменти е определянето на цената. Ако тя е правилно определена, можете да се надявате, че ще постигнете желания резултат и ще осъществите продажбата в разумни срокове. Тук ще научим повече как да определяме цените на нови апартаменти за продан. Тази информация ще помогне не само на продавачите, но и купувачите, които да се ориентират дали исканата цена е в разумните граници.

Какви са цените на апартаменти за продан?

За начална база на сравнение, особено когато търсите обикновени срокове за продажба на апартамент, тогава е задължително да се определи реалната цена на този имот. Тази цена съответно трябва да се намали, ако ви се налага да продадете имот в кратки срокове. И обратно, в случай че разполагате с дълъг период от време за продажбата на имота, бихте могли да вдигнете цената повече от пазарната цена.

Имате възможност да определите тази цена без да се налага да губите много време за солидно проучване. Достатъчно е да се обърнете към сартифициран оценител, който бързо ще определи пазарната цена на имота ви. Друг начин е да сравните обявите на подобни апартаменти за продан в интернет и да оформите вашата цена на тази база. Само че тук трябва внимателно да обмислите всички фактори, за да избегнете погрешна преценка.

Често се случва продавачите да правят грешка в определянето на цената на имота, заради тяхната субективна преценка. Това се получава, като вземат предвид следните фактори:

  • Цена на имота, за която са го закупили;
  • Допълнителни пари, похарчени за ремонти, подобрения или обзавеждане на имота;
  • Когато подобен имот е продаден преди време от познат или съсед на определена цена;
  • Когато съсед, който също продава своя апартамент, го предлага на определена цена, но понеже моя имот е в по-добро състояние от неговия, затова ще обявя моя апартамент на по-висока цена.

Всичко това би могло да ви коства много разходи и загубено време и в крайна сметка да се наложи да продадете апартамента си на цена много под реалната пазарна цена. Ако не успеете да определете правилната цена на имота още в самото начало, този имот ще се задържи дълго на пазара, което от своя страна го прави непривлекателен за купувачите. Не смятат, ще имотът има някакъв проблем, щом не е продаден веднага и го подминават.

Автор: prodatabg.com

Аз съм администраторът на prodatabg.com.